Karamelové zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sádlo škvařené
  • 500 g Zelí kysané
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 319.9 mg
  • Vláknina 6489.8 mg
  • Vitamín A 6489.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme sádlo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, cukr a mícháme, až vznikne zlatavá kaše.

  • 2

    Potom přidáme kysané zelí, promícháme a podlijeme trochou vody. Vmícháme kečup, mírně osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, až se všechna tekutina odpaří.

  • 3

    Karamelové zelí je vhodnou přílohou k pečené kachně.

Komentáře k receptu