Plněný pita chléb

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 500 g Krůtí maso
  • 200 g Salát hlávkový
  • 5 g Sůl
  • 40 g Cibulka jarní
  • 10 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Kari pasta
  • 4 plátek Chléb Pita
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 81.5 mg
  • Draslík 478.9 mg
  • Vláknina 2044 mg
  • Vitamín A 2044 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí maso nakrájíme na nudličky. Na pánvičce rozpálíme olej a doměkka na něm osmažíme maso. Potom přimícháme kari pastu, povaříme a přidáme citrónovou šťávu, nakrájenou jarní cibulku a vodu. Vaříme, dokud se nevyvaří téměř všechna tekutina. Občas zamícháme.

  • 2

    Pita chléb rozkrojíme napůl a do kapsy dáme salát a pak osmažené maso. Zapečeme 5 minut v předehřáté troubě. Završíme lžící jogurtu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu