Olivový salát s paprikami a zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Paprika zelená
  • 20 ks Olivy zelené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 313.3 mg
  • Vláknina 8657.8 mg
  • Vitamín A 8657.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Hlávkové zelí omyjeme a jemně nakrájíme.

  • 2

    Nakrájenou zeleninu vsypeme do mísy, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a vypeckované zelené olivy nakrájené na plátky.

  • 3

    Salát pokapeme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme.

  • 4

    Před podáváním salát vychladíme.

Komentáře k receptu