Mrkev s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Mrkev kořen
  • 350 g Pastinák
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 90 g Kokosová moučka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 5 ks Kardamom
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Zázvor celý
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mandle mleté
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 221 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 890.7 mg
  • Vláknina 61670.4 mg
  • Vitamín A 61670.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vysypeme kokosovou moučku, zalijeme horkou vodou a mícháme, dokud nevznikne konzistence mléka.

  • 2

    Pánev zahřejeme a nasucho opražíme mandlové vločky. Vyndáme je a dáme stranou. Rozpálíme na pánvi polovinu oleje. Rozlouskneme tobolky kardamomu a přidáme se zázvorem do pánve. Smažíme 30 vteřin, přidáme pokrájenou mrkev na kolečka a pokrájený pastinák. Smažíme 3 minuty. Vmícháme směs pěti koření, mleté mandle a přilijeme kokosové mléko. Přivedeme k varu a osolíme. Pod pokličkou vaříme 15 minut. Občas zamícháme.

  • 3

    Opláchneme a necháme okapat špenát. Odstraníme stonky. Zbylý olej rozehřejeme ve woku a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát a osmahneme, dokud nezavadne.

  • 4

    Kardamom a zázvor vyjmeme z karotky a pastináku, směs osolíme a opepříme.

  • 5

    Podáváme na špenátových listech posypaných mandlovými vločkami.

Komentáře k receptu