Houbový bigos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí kysané
  • 500 g Houby čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1247.1 mg
  • Vláknina 24454.8 mg
  • Vitamín A 24454.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 181.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí překrájíme, očištěné houby nakrájíme na kousky. Vše vložíme do hrnce a mírně podlijeme vodou. Přidáme nasucho osmahnutou hladkou mouku, očištěnou, nakrájenou petržel a na oleji osmahnutou, oloupanou a nasekanou cibuli s kečupem. Zvolna dusíme pod pokličkou.

  • 2

    Asi 20 minut před koncem dušení přidáme bobkový list, sůl a pepř.

  • 3

    Bigos podáváme teplý.

Komentáře k receptu