Salát ze slávek s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 50 g Salát ledový
  • 50 g Rukola
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle slávky
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej chilli
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 128.4 mg
  • Draslík 755.4 mg
  • Vláknina 4235.7 mg
  • Vitamín A 4235.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky rozmrazíme, umyjeme a vložíme do hrnce s vařící vodou na 7 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, vyloupneme je z mušlí. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme drobně nasekanou cibuli, rozpůlená rajčata, orestujeme, vsypeme slávky a restujeme do změknutí.

  • 2

    Na talíř položíme listy ledového salátu, naaranžujeme slávky s rajčaty, přidáme rozpůlené listy rukoly, nakonec vše zalijeme dresinkem a podáváme.

  • 3

    Dresink: Vejce rozklepneme, žloutky odložíme stranou, bílky do misky, vidličkou rozšleháme do husté pěny, přidáme med, chilli olej, vymačkanou šťávu ze 2 citrónů, podle chuti sůl, pepř, důkladně promícháme a zalijeme na talíři připravený salát. Nakonec přidáme ještě plátek citrónu.

Komentáře k receptu