Noky špenátové s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 25 g Oříšky piniové
  • 350 g Ricotta
  • 50 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 221.5 mg
  • Draslík 1494 mg
  • Vláknina 11621 mg
  • Vitamín A 11621 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.3 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát omyjeme a osušíme, povaříme ho ve vodě, poté dáme do cedníku a vymačkáme co nejvíce šťávy. V mixéru ho rozmixujeme.

  • 2

    Špenátové pyré smícháme s ricottou, vejci, polovinou pecorina, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a promícháme. Přidáme mouku a rychle a jemně těsto zpracujeme. Vytvarujeme z něj šišky a lehce je poprášíme moukou.

  • 3

    Do hrnce s osolenou vodou přidáme olej a přivedeme k varu. Přidáme noky a vaříme 2 minuty. Poté je přendáme do ohnivzdorné misky vymazané máslem. Uchováváme teplé.

  • 4

    Rozpustíme v pánvi zbylé máslo, přidáme piniové oříšky a hrozinky a smažíme, dokud nezačnou oříšky hnědnout. Tuto směs přelijeme přes noky a podáváme se zbylým sýrem pecorino.

Komentáře k receptu