Špagety s kapustou a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 500 g Kapusta mražená
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Sýr Feta
  • 10 g Oregano sušené
  • 500 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 376.7 mg
  • Vláknina 4890 mg
  • Vitamín A 4890 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vylijeme 4 l vody, osolíme, svaříme a vysypeme do ni špagety, které vaříme doměkka. Potom je scedíme, pokapeme olivovým olejem, promícháme a udržujeme v teple.

  • 2

    Mraženou kapustu rozmrazíme a v hrnci s vařící se vodou uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Vychlazené je rozřízneme na půlky a v pánvi na zahřátém másle podusíme, přidáme nasekanou petrželovou nať, špagety a prohřejeme, podle chuti osolíme a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Připravené špagety porcujeme na hluboké talíře. Na každou porci na talíři položíme dvě lžíce jogurtu, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme olejem, posypeme oreganem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu