Zapečené čínské zelí se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zakysaná smetana
  • 200 g Špekáčky
  • 400 g Zelí čínské
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 74.2 mg
  • Draslík 329.8 mg
  • Vláknina 3289.8 mg
  • Vitamín A 3289.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Špekáčky oloupeme, nahrubo nastrouháme a nasucho opečeme v pekáčku. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a chvíli společně opékáme.

  • 3

    Do základu vsypeme čínské zelí, osolíme, opepříme, podlijeme lžící vody a podusíme 5 minut. Promícháme a zalijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vejcem a solamylem.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

Komentáře k receptu