Bílá ryba na zázvoru a čínském zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Bílá ryba
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Zelí čínské
  • 1 ks Citrony
  • 0.333333 ks Vývar zeleninový
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 šálek Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 790.4 mg
  • Vláknina 10796.8 mg
  • Vitamín A 10796.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve, v nízké keramické misce, smícháme nízkotučnou sójovou omáčku, rýžový ocet, mirin, ústřicovou omáčku, sezamový olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor a plátky jarní cibulky. Přidáme bílou rybu bez kostí (kus o váze asi 140 g), obalíme v marinádě a vyjmeme, marinádu nevyléváme.

  • 2

    Rybu namočenou v marinádě dáme na pařák a dusíme doměkka, asi 5 minut. Pak ji opatrně vyjmeme a nahradíme čínským zelím rozděleným na listy a 2-3 minuty dusíme doměkka.

  • 3

    Do odložené marinády vlijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme 1-2 minuty.

  • 4

    Podušené listy rozložíme na talíře, na ně položíme dušenou rybu a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvého koriandru a kousky citronu.

Komentáře k receptu