Špenátový chléb Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 110 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 12 g Sůl
  • 12 g Česnek
  • 140 g Špenát listový čerstvý
  • 24 g Oříšky piniové
  • 200 g Olej olivový extra panenský
  • 5 ks Bageta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1481 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 8.2 mg
  • Draslík 268.6 mg
  • Vláknina 6844 mg
  • Vitamín A 6844 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme pesto. Rozmixujeme očištěné špenátové listy, olivový olej, piniové oříšky a oloupaný, nahrubo nasekaný česnek. V pestu by měly zůstat kousky špenátu. Najemno nastrouháme ovčí sýr pecorino a sýr parmezán, přidáme je do směsi, osolíme a dobře promícháme.

  • 2

    Francouzské bagety podélně rozpůlíme a příčně překrojíme napůl. Namažeme špenátovým pestem a dáme na 3 - 4 minuty zapéct do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C. Bageta musí být opečená dozlatova.

Komentáře k receptu