Steak z roštěnce s krustou z rukoly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1734 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 142 g
- Sodík 2143 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 199.5 mg
- Draslík 1337.4 mg
- Vláknina 4514.3 mg
- Vitamín A 4514.3 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 9.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nízký roštěnec naklepeme, posypeme mletým barevným pepřem, potřeme olejem a alespoň tři hodiny necháme uležet v chladničce pod fólií.
-
2
Na krustu zesklovatíme na horké pánvi lístky rukoly a necháme vychladit. Poté rozmixujeme s česnekem, solí a pepřem. Vmícháme jemnou strouhanku.
-
3
Marinované maso asi pět minut smažíme po obou stranách na zbývajícím oleji, potřeme krustou, vložíme do trouby a pět minut zapékáme.
-
4
K steaku podáváme vinnou omáčku, kterou připravíme svařením vína s medem a balsamikovým octem. Svařujeme alespoň deset minut, až omáčka zhoustne.