Mletá zeleninová směs v octě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 500 g Paprika zelená
  • 150 g Cukr krystal
  • 2.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 kg Rajčata zelená
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 667 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 345.2 mg
  • Vláknina 6123.7 mg
  • Vitamín A 6123.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny druhy zeleniny očistíme, nejedlé části odstraníme, důkladně omyjeme a na masovém mlýnku umeleme. Přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko, přilijeme vodu a ocet. Promícháme a zvolna dusíme cca 30 minut.

  • 2

    Hustou kaši rozdělíme do skleniček, zavíčkujeme a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu