Zapečené cannelloni se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Šunka dušená
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 230 g Mozzarella
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 12 ks Cannelloni
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 63.9 mg
  • Draslík 387.9 mg
  • Vláknina 3398.6 mg
  • Vitamín A 3398.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 647.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bešamelová omáčka: Cibuli a petrželovou nať nakrájíme nahrubo. V rendlíku si rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou a zasmahneme na jíšku, přidáme cibuli, petrželovou nať, muškátový květ, bobkový list, celý pepř, sůl a zašleháme mléko. Na mírném plameni vaříme za stálého míchání alespoň 15 minut.

  • 2

    Špenát: Špenát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Šunku nakrájíme na nudličky, mozzarellu nakrájíme na kostičky, parmazán nastrouháme. Na másle osmažíme šunku, přidáme špenát a dusíme. Po třech minutách odstavíme a vmícháme mozzarellu.

  • 3

    Cannelloni vložíme do vroucí osolené vody s olejem a vaříme. Po třech minutách cannelloni vyjmeme, opláchneme a rozložíme na utěrku.

  • 4

    Cannelloni naplníme prochladlým špenátem a naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme přecezenou bešamelovou omáčkou, posypeme parmazánem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme zhruba 15 minut.

Komentáře k receptu