Portobello burger

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Mozzarella
  • 25 g Baby špenát
  • 50 g Špenát
  • 30 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Olej olivový
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 1 ks Portobello
  • 1 ks Hamburger
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn
  • 1 polévková lžíce Ořechy pekanové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5190 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 539 g
  • Sodík 1386 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 1007.9 mg
  • Vláknina 33362 mg
  • Vitamín A 33362 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Připravíme si špenátové pesto: 50 g špenátu dáme do hmoždíře a společně s pekanovými ořechy, česnekem, pecorinem, olivovým olejem a hrubozrnnou solí utřeme do pasty.

  • 2

    2) Připravíme si marinádu: smícháme balsamico, nasekaný rozmarýn, olivový olej, sůl a pepř.

  • 3

    3) Žampion chvíli povaříme a poté ho na 20 minut naložíme do marinády.

  • 4

    4) Hamburgerovou housku rozkrojíme a grilujeme řeznou stranou dolů.

  • 5

    5) Žampion osolíme, opepříme a také grilujeme. Po otočení na něm necháme rozpéct mozzarellu.

  • 6

    6) Oba díly housky pomažeme špenátovým pestem. Na spodní díl dále dáme lístky baby špenátu, žampion a na kolečka nakrájenou cibuli. Přiklopíme a podáváme.

Komentáře k receptu