Couračka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Zelí kysané
  • 1 špetka Sůl
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 304.5 mg
  • Vláknina 4872.5 mg
  • Vitamín A 4872.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí překrájíme a vaříme v osolené vodě do poloměkka. Přidáme brambory nakrájené na kostky a vaříme asi 10 minut, aby brambory zůstaly polotuhé.

  • 2

    Potom polévku za stálého míchání zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu.

  • 3

    Do hotové polévky přidáme rozehřáté máslo a podáváme.

Komentáře k receptu