Vejce na zelných listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 380 mg
  • Draslík 127 mg
  • Vláknina 111.3 mg
  • Vitamín A 111.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zelné listy uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme je odkapat.

  • 2

    Potom listy nakrájíme na větší kusy a vložíme je na pánev s rozehřátým máslem. Opečeme je po obou stranách, zalijeme osolenými rozkvedlanými vejci a necháme ztuhnout. Povrch posypeme nasekanou petrželkou (nebo nastrouhaným sýrem).

  • 3

    Podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu