Krabi alla tudor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salát hlávkový
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 50 g Pažitka
  • 50 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 kg Krab
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 749 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 240.1 mg
  • Draslík 1116.9 mg
  • Vláknina 4981.3 mg
  • Vitamín A 4981.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, bobkový list, snítku petrželky, bílé víno a dostatečné množství vody. Přivedeme vše k varu, osolíme, vložíme do vody kraby a 8-10 minut je vaříme. Scedíme je, otevřeme, maso vydlabeme lžičkou a dáme do mísy. Vyloupáme maso z klepet. Krunyře odložíme stranou.

  • 2

    Petrželku a všechnu pažitku odděleně nasekáme. Do jiné mísy nalijeme citronovou šťávu, smícháme ji s mletým muškátovým oříškem, špetkou soli a pepře. Přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.

  • 3

    Očistíme salát. Zakapeme jej polovinou zálivky. Listy vyplníme krunýře, přidáme připravené krabí maso, nasekanou petrželku a pažitku a zbývající zálivku. Hotový pokrm podáváme posypaný rozmělněným vařeným žloutkem.

Komentáře k receptu