Smažené hřiby na listovém salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Salát hlávkový
  • 100 g Strouhanka
  • 800 g Hříbky čerstvé
  • 300 g Majonéza
  • 150 g Salát kadeřavý
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 8872 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1330.1 mg
  • Vláknina 25774.8 mg
  • Vitamín A 25774.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 10 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřiby očistíme a rozkrojíme na poloviny. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a hříbky na něm dozlatova osmažíme.

  • 2

    Saláty očistíme, omyjeme a natrháme na kousky. Usmažené houby rozložíme na salát spolu s dílky omytého citronu.

  • 3

    Okurky, cibulky a omytý kopr nasekáme a vmícháme do majonézy. Osolíme, opepříme, mírně osladíme a podáváme k houbám.

Komentáře k receptu