Smažené hřiby na listovém salátu
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Salát hlávkový
- 100 g Strouhanka
- 800 g Hříbky čerstvé
- 300 g Majonéza
- 150 g Salát kadeřavý
- 1 ks Citrony
- 8 ks Okurky nakládané
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 66 g
- Sodík 8872 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1330.1 mg
- Vláknina 25774.8 mg
- Vitamín A 25774.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 10 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřiby očistíme a rozkrojíme na poloviny. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a hříbky na něm dozlatova osmažíme.
-
2
Saláty očistíme, omyjeme a natrháme na kousky. Usmažené houby rozložíme na salát spolu s dílky omytého citronu.
-
3
Okurky, cibulky a omytý kopr nasekáme a vmícháme do majonézy. Osolíme, opepříme, mírně osladíme a podáváme k houbám.