San choy bau s vepřovým masem a mandlemi
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
- 200 g Okurka salátová
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 ks Cibulka jarní
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mandle
- 3 polévková lžíce Fazolové klíčky
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 1.5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 38 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 648.8 mg
- Vláknina 7763.5 mg
- Vitamín A 7763.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek rozdrtíme, jarní cibulku s koriandrem omyjeme, cibulku pokrájíme na tenké kroužky, koriandr drobně posekáme. Oloupané mandle pokrájíme nadrobno a nasucho je opražíme. Salátovou omytou okurku nakrájíme na nudličky.
-
2
Pánev wok rozpálíme, přilijeme arašídový olej, a když je dostatečně rozpálený, dáme na něj rozdrcený česnek a za stálého míchání pomleté maso a přimícháme jemně nastrouhaný zázvor. Vše za stálého míchání restujeme asi 3 minuty, maso získá zlatou barvu. Pak přimícháme sójovou a ústřicovou omáčku a jarní cibulku. Stále mícháme, dochutíme limetkovou šťávou a přidáme lžičku sezamového oleje. Nakonec do masové směsí vmícháme výhonky z naklíčených fazolí a přimícháme posekaný koriandr.
-
3
San choy bau s vepřovým masem rozdělíme na listy ledového salátu tak, že umyté listy hlávkového salátu rozložíme na mísu: 2-3 listy na sebe. Utvoříme si tak čtyři hromádky. Masovou směs rozdělíme na 4 díly. Na listy salátu poklademe porce masa, které ozdobíme nakrájenou okurkou, posypeme mandlemi, srolujeme a podáváme.