Křemenáče po francouzsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 125 g Šunka dušená
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Sůl
  • 6 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Rajčata
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.5 kg Křemenáče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 21.6 mg
  • Draslík 302.7 mg
  • Vláknina 6730 mg
  • Vitamín A 6730 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křemenáče řádně očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata povaříme ve vařící vodě a zbavíme je slupek i semen, dužinu nakrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobné kousíčky.

  • 3

    V pánvi hřejeme máslo s olejem dokud nezpění. Přidáme houby a dusíme je 3 minuty, potom přidáme cibuli a prolisovaný česnek.

  • 4

    Směs podusíme 10 minut.

  • 5

    Nakrájíme šunku na drobně kostičky a osmahneme je v jiné pánvi. Přidáme kostičky rajčete a řádně prohřejeme. Směs v druhé pánvi osolíme a opepříme.

  • 6

    Směs s křemenáči přendáme ke směsi se šunkou a rajčaty a řádně promícháme. Listy salátu propereme, necháme odkapat a rozložíme po listu do každé misky.

  • 7

    Na salát vysypeme směs, ihned podáváme.

Komentáře k receptu