Fíkové občerstvení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fíky čerstvé
  • 100 g Salát Rosso
  • 100 g Sušené hovězí
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 cl Likér pomerančový
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 705 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 487.9 mg
  • Vláknina 10148 mg
  • Vitamín A 10148 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oloupeme čerstvé fíky, nakrájíme je na dílky a dáme do mísy. Pokapeme je limetkovou šťávou a pomerančovým likérem. Omyjeme meduňku, lístky otrháme, přidáme k fíkům, promícháme a necháme asi 7 minut odležet.

  • 2

    Ze sušeného hovězího masa ostrým širokým nožem nakrájíme velmi tenké plátky, které stočíme do kornoutků. Sladký červený pomeranč omyjeme, osušíme a nakrájíme na dílky. Listy kadeřavého červeného salátu omyjeme a vodu setřepeme.

  • 3

    Na velkou mísu naaranžujeme listy salátu, na ně střídavě poklademe pokrájené fíky s dílky pomeranče, mezi fíky položíme kornoutky sušeného masa, ozdobíme lístky meduňky a servírujeme.

Komentáře k receptu