Salát Caesar s tygřími krevetami
Suroviny
- 12 g Cukr třtinový
- 264 g Olej olivový
- 264 g Olej olivový
- 200 g Sýr Parmezán
- 180 g Vaječný žloutek slepičí
- 10 g Sůl
- 9 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 50 g Česnek
- 12 g Česnek
- 30 g Kari koření
- 30 g Paprika mletá sladká
- 48 g Ocet vinný
- 48 g Hořčice Dijonská
- 36 g Ančovička - filety
- 700 g Salát římský
- 600 g Krevety tygří
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1080 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 237.9 mg
- Draslík 371.8 mg
- Vláknina 7595.4 mg
- Vitamín A 7595.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové tygří krevety zbavíme hlavy, kromě ocásku oloupeme, podél zad nařízneme a vyčistíme od střívek. Nožem nadrobno posekáme oloupaný česnek a vmasírujeme ho do krevet.
-
2
V míse důkladně smícháme sladkou mletou papriku a kari koření s olivovým olejem, do směsi přidáme krevety, lehce promícháme a necháme přikryté přes noc marinovat.
-
3
Druhý den vyjmeme krevety z marinády a na suché rozpálené pánvi je z každé strany asi půl minuty opečeme.
-
4
Na přiměřené kusy natrháme vypraný a osušený římský salát, v míse ho smícháme s dresinkem na Caesar salát Ambiente (salátový dresink) a nastrouhaným sýrem Parmigiano Regiano. Rozdělíme na talíře a navrch každé porce přidáme opečené krevety.
-
5
Dresing na salát Caesar Ambiente [46998]:
-
6
Ančovičky nasekáme na pastu, oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Nelisujeme, česnek musí být opravdu nakrájený.
-
7
V nerezové misce šleháme žloutky, ančovičky, bílý vinný ocet, hnědý cukr a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olivový olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali velmi pomalu. Nakonec vmícháme nakrájený česnek.