Křupavý salát z čínského zelí a paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Zelí čínské
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Podravka
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 494.3 mg
  • Vláknina 6537.3 mg
  • Vitamín A 6537.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a žebra, pak papriky pokrájíme na tenké proužky. Očištěné čínské zelí podélně rozčtvrtíme a pokrájíme na tenké nudličky. Očištěné a omyté jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky i se zelenou natí. Všechnu zeleninu v míse promícháme.

  • 2

    Připravíme si zálivku: v misce smícháme 5 lžic olivového oleje s 1 lžičkou chilli oleje, s 2 lžícemi vinného octu, 2 lžícemi cukru, 1 lžicí dijónské hořčice a 2 špetkami domácí podravky. Směs důkladně promícháme, nalejeme ji na zeleninu a znovu salát zlehka promícháme. Podáváme vychlazený. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu