Osvěžující hlávkový salát s chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek mražený
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice bylinková
  • 4 ks Ředkvička
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 3 špetka Sůl bylinková
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 275.8 mg
  • Vláknina 4826.3 mg
  • Vitamín A 4826.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých listů salátu setřepeme vodu, prsty je potrháme na menší kousky a dáme je do mísy. Omytou oranžovou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky. Papriku a ředkvičky přidáme k salátu. V rendlíku přivedem vodu k varu, nasypeme do ní 100g mraženého hrášku a povaříme ho 2-3 minuty. Pak ho scedíme, zchladíme pod tekoucí studenou vodou a přidáme ho do mísy k salátu a vše promícháme.

  • 2

    Připravíme si zálivku: 2 lžíce oleje si v misce důkladně promícháme s chilli omáčkou, solí, pepřem, hořčicí a limetkovou šťávou.

  • 3

    Těsně před podáváním salát přelejeme zálivkou a zlehka ho vidličkou načechráme.

Komentáře k receptu