Marinovaná červená řepa se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 180 g Červená řepa
  • 60 g Salát Rosso
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Ocet jablečný
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 0.5 ks Fenykl čerstvý
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce sirup agávový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1669 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1318.5 mg
  • Vláknina 22771.2 mg
  • Vitamín A 22771.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si připravíme marinádu: do mísy dáme kvalitní olivový olej, sirup, jablečný ocet, sójovou omáčku, sůl, pepř a marinádu dobře promícháme.

  • 2

    Omytou a oloupanou středně velkou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, které potřeme marinádou z každé strany a pak je necháme v marinádě. Mísu zakryjeme a odložíme do chladničky.

  • 3

    Druhý den si připravíme zeleninu: očistíme fenykl, odkrojíme z něj tvrdší vrchní část, pár drobných lístků si odložíme na ozdobu a 1/2 fenyklu pokrájíme na plátky. Omyjeme rajče a oranžovou papriku. Rajče si nakrojíme ozdobně na 8 dílků. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka i se žebry a nakrájíme ji na proužky. Malou lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na kroužky. Listy červeného salátu omyjeme, vodu setřepeme.

  • 4

    Připravíme si zálivku na zeleninu: do hrnečku dáme olej, jablečný ocet, sůl, pepř a promícháme.

  • 5

    Na velký mělký talíř kolem dokola poklademe listy salátu. Na ně poklademe plátky červené řepy. Do středu talíře naaranžujeme zeleninu: celkem do středu dáme pokrájené rajče, kolem něj rozložíme plátky fenyklu, na fenykl poklademe proužky papriky, posypeme vše cibulkou a pokapeme zálivkou.

  • 6

    Plátky řepy ozdobíme drobnými lístky fenyklové naťe a hned servírujeme.

Komentáře k receptu