Kapustová polévka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kapusta hlávková
  • 100 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1076 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 1251.9 mg
  • Vláknina 3523.8 mg
  • Vitamín A 3523.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kapustu nakrájíme na čtverečky nebo na proužky a dusíme ji v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, ocedíme a propláchneme studenou vodou.

  • 3

    Připravenou kapustu a rýži vložíme do vařícího vývaru, polévku opepříme, přisolíme a nakonec vsypeme jemně nakrájenou petrželku.

Komentáře k receptu