Kapustová polévka s mlékem a pohankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kapusta hlávková
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Pohanka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Vegeta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • 6 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 255.6 mg
  • Vláknina 3438.8 mg
  • Vitamín A 3438.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 471.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a 5 minut vaříme.

  • 2

    Pohanku spaříme vařící vodou, přidáme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme omytou, na kostičky nakrájenou kapustu a vše ještě 10 minut vaříme.

  • 3

    Polévku ochutíme vegetou, osolíme, přilijeme mléko a přivedeme znovu téměř k varu. Podle chuti opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu