Kapustový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 350 g Kapusta hlávková
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 343.1 mg
  • Draslík 459.5 mg
  • Vláknina 5942 mg
  • Vitamín A 5942 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 87.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, máslo, žloutek, špetku soli a 2 lžíce studené vody uhněteme, těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu 30 minut.

  • 2

    Kapustu omyjeme, košťál odstraníme a hlávku nakrájíme na nudličky. Podusíme na rozehřátém oleji 10 minut, osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.

  • 3

    Rozmícháme smetanu, vejce a nastrouhaný sýr. Mírně osolíme a opepříme.

  • 4

    Připravené těsto vyválíme, naplníme do kulaté rozevírací formy a několikrát propíchneme vidličkou. Navrch rozložíme kapustu a zalijeme vaječnou smetanou.

  • 5

    Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 35 minut.

Komentáře k receptu