Quiche s kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Kapusta růžičková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 120 g Slanina vepřová
  • 125 g Smetana 12% (konzumní)
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 15 g Droždí
  • 100 g Ovesné vločky
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 150.4 mg
  • Draslík 177.6 mg
  • Vláknina 8697.4 mg
  • Vitamín A 8697.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Růžičkovou kapustu omyjeme a 20 minut povaříme. Následně necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím smícháme v míse mouku, vločky, droždí, mléko, cukr, máslo a špetku soli v jedno těsto. Pořádně promícháme a necháme 30 minut kynout na teplém místě. Formu na quiche vymastíme a vyložíme těstem. Na vrch přidáme nakrájenou a povařenou kapustu.

  • 3

    Smícháme vejce se smetanou a směs osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný parmazán a nakrájenou slaninu. Směs následně nalejeme na těsto, které pak vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme cca 30 minut.

Komentáře k receptu