Kapusta v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 600 g Kapusta hlávková
  • 100 g Salám měkký
  • 0.9 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 15 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Citronová kůra
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1200 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 845.3 mg
  • Vláknina 7573.7 mg
  • Vitamín A 7573.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 185.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu nakrájíme na nudličky, slaninu na malé kostičky, cibuli nadrobno, salám na kostičky a česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, kapustu, krátce podusíme, zasypeme moukou, promícháme a podlijeme trochou vody. Dále dusíme 10 minut a odstavíme. Ke kapustě přimícháme salám, česnek, osolíme, opepříme, pekáček vymažeme tukem a obsah pánve do něj přendáme.

  • 3

    Do misky rozklepneme vejce, přilijeme mléko, přisypeme mouku, špetku soli, strouhanou citronovou kůru, špetku mletého muškátu a vymícháme řidší těsto. Zalijeme těstem kapustovou směs v pekáčku, vložíme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny. Zapečený pokrm rozřežeme na porce, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu