Masové kuličky s krabím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Kapusta hlávková
  • 450 g Vepřová plec
  • 120 g Krab
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 6 dl Bujón hovězí
  • 0.03 dl Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 0.5 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 36379 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 103.6 mg
  • Draslík 1318.6 mg
  • Vláknina 3161.3 mg
  • Vitamín A 3161.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso z plecka omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a jemně pomeleme s 1 větším stroužkem česneku. Jarní cibulku omyjeme, rozkrájíme ji několikrát podélně, a pak ji velmi drobně nakrájíme.

  • 2

    Čerstvý zázvor oloupeme a pokrájíme na plátky (přibližně 2 lžíce). V míse důkladně promícháme maso, cibulku, konzervované krabí maso, zázvor, který jsme prolisovali jako česnek, sůl, maizenu a citronový pepř. Ze směsi vytvoříme kuličky o průměru asi 5-6 cm.

  • 3

    V hlubší pánvi si rozpálíme 3-4 lžíce oleje a masové kuličky osmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je z omastku a na něm krátce orestujeme omyté kapustové listy. Do zapékací misky vymazané 1 lžící oleje dáme kapustové listy, na ně položíme masové kuličky a přelijeme je sherry brandy. V míse si smícháme hovězí bujón, vodu, sójovou omáčku a cukr a roztokem přelijeme maso. Zapékací mísu zakryjeme pokličkou a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C asi 10-15 minut, pak teplotu zmírníme na 185°C a dopečeme přibližně 30-40 minut.

Komentáře k receptu