Zapékaná kapustička

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Kapusta růžičková
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř cayenský
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Hořčice
  • 100 g Sýr Čedar
  • 300 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 26.5 mg
  • Draslík 33.7 mg
  • Vláknina 11414.7 mg
  • Vitamín A 11414.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Růžičkové kapusty vhodíme do vroucí osolené vody, 8 minut povaříme. Ihned scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  • 2

    V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Přidáme sůl, pepř, cayenský pepř, hořčici, promícháme, postupně přiléváme mléko a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Do odstavené omáčky vmícháme polovinu nastrouhaného Čedaru. Do vymazaného pekáčku naskládáme rozpůlené kapustičky, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme zbytkem sýra. Zapékáme přibližně 10 minut, až se na povrchu začnou dělat sýrové bubliny.

Komentáře k receptu