Závitky z kapusty nadívané houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Pistácie
  • 50 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 150 g Sýr krémový
  • 50 g Petržel - nať
  • 200 g Shiitake houby
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.75 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 1052.5 mg
  • Vláknina 11975 mg
  • Vitamín A 11975 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 175.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu a osolíme půl lžičkou soli. Přivedeme k varu a vložíme dovnitř kapustové listy. Vaříme, dokud nejsou listy měkké. Pak listy opatrně vyndáme a necháme na utěrce okapat.

  • 2

    Houby shiitake omyjeme a nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme a posekáme najemno. Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo a vhodíme na něj cibuli. Pak přidáme nakrájené houby. Podusíme houby doměkka.

  • 3

    Necháme houby vychladnout a potom k nim přidáme ostatní ingredience. Krémový sýr, nastrouhaný sýr Eidam, nasekané pistácie a nasekanou petrželku. Všechno pečlivě promícháme a osolíme zbylou solí.

  • 4

    Měkké kapustové listy si rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme houbovou směs. Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes přidanou náplň. Pak listy opatrně zavineme. Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu. Přelijeme smetanou a 20 minut dusíme. Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře k receptu