Kapusta pod peřinkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 150 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Brambory vařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.75 hrnek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1257 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 258 mg
  • Draslík 1674.9 mg
  • Vláknina 15035.6 mg
  • Vitamín A 15035.6 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 309.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme v páře očištěnou kapustu.

  • 2

    Dozlatova osmahneme nakrájenou slaninu a cibulku.

  • 3

    Na kostičky nakrájíme brambory, smícháme s nakrájenou kapustou, osmahnutou slaninou a cibulkou, vejcem a kořením.

  • 4

    Vymažeme zapékací misku sádlem a rozprostřeme do ní směs.

  • 5

    Osolíme mléko, vmícháme vejce, muškátový oříšek, hladkou mouku a nastrouhaný sýr.

  • 6

    Těstíčkem zalijeme kapustovou směs a 45 minut zapečeme v troubě na 200 stupňů.

Komentáře k receptu