Vepřové nudličky s mangoldem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 400 g Vepřové maso libové
  • 100 g Šunka parmská
  • 500 g Mangold
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 1008.7 mg
  • Vláknina 7152.8 mg
  • Vitamín A 7152.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2534.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na nudličky a obalíme je v mouce smíchané se solí a pepřem.

  • 2

    Ve woku rozpálíme oba oleje, vložíme maso a za stálého míchání 4-5min orestujeme. Vyjmeme a uchováme horké.

  • 3

    Očištěný mangold omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Šalotky očistíme a rovněž najemno nasekáme. Mangold a cibuli vložíme do pánve po vepřových nudličkách a opékáme 2-3min. Zalijeme vývarem a při nízké teplotě 4-5min podusíme. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a maso.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, posypeme nasucho opraženými nasekanými mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu