Rizoto s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Citronová kůra
  • 150 g Salát ledový
  • 100 g Rukola
  • 50 g Dýňová semínka
  • 300 g Rýže arborio
  • 200 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 503 mg
  • Vláknina 7127.5 mg
  • Vitamín A 7127.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Rozehřejeme máslo a rýži na něm orestujeme. Přidáme cibuli a česnek.

  • 2

    Rýži zalijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem a přibližně 15 minut na mírném ohni necháme táhnout.

  • 3

    Salát opereme, osušíme a nakrájíme na proužky. Rucolu také opereme a pečlivě osušíme. Dýňová semínka se sýrem v ručním šlehači zpracujeme na kaši. Potom vmícháme citronovou kůru a pyré odložíme.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme olej a salátové proužky s rucolou lehce osmahneme. Přidáme pyré z dýňových semínek a sýra a zamícháme. Všechno osolíme a opepříme. Směs sýra se salátem vmícháme do rýže a nakonec podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu