Teplý salát z bílých fazolí s roketou a pršutem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 10 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2386 mg
- Vláknina 45052.2 mg
- Vitamín A 45052.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Den předem namočíme do teplé vody velké bílé fazole a necháme je namočené přes noc. Druhý den fazole slijeme, vsypeme do hrnce se 2 litry studené vody a uvedeme do varu, který udržujeme 1 hodinu. Když fazole změknou, slijeme je a 2 sběračky vývaru uschováme. 
- 
                                2Oloupaný česnek a červené chilli papričky nadrobno nasekáme, umeleme pepř a plátky prosciutta nakrájíme na proužky. 
- 
                                3Ve větším kastrole na rozehřátém olivovém oleji restujeme česnek s chilli papričkami. Když začne česnek zlátnout, přidáme prosciutto a ještě při střední teplotě 2 minuty mícháme. Nakonec přidáme uvařené fazole a podle potřeby trochu fazolového vývaru a necháme asi 3 minuty dobře prohřát. 
- 
                                4Hotovou směs osolíme, okořeníme pepřem a přidáme bazalkové lístky s roketou. 
- 
                                5Lehce vše promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        