Lilek v kořeněné strouhance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Strouhanka
  • 50 g Rukola
  • 130 g Sýr Feta
  • 150 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 10 ks Lilek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 72.4 mg
  • Draslík 1575.4 mg
  • Vláknina 45135.2 mg
  • Vitamín A 45135.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky podélně rozřízneme. Vejce rozšleháme. Rukolu opláchneme a rozdělíme na talíře. Sýr pokrájíme na tenké plátky. Strouhanku smícháme s koriandrem a kmínem. Lilky obalíme ve vejci, poté ve strouhance. Strouhanku dobře přitlačíme.

  • 2

    Olej rozpálíme a lilky na něm osmažíme dozlatova. Rozdělíme na talíře, navrch dáme plátky sýra a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu