Zelí na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 700 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 298.7 mg
  • Vláknina 8787.4 mg
  • Vitamín A 8787.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na másle. Osolíme, zaprášíme paprikou, ihned podlijeme trochou vody a za občasného zamíchání dusíme.

  • 2

    K téměř měkkému zelí přilijeme smetanu, ocet a přivedeme k varu. Dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu