Pomazánka zvaná zelená hořčice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 0.25 l Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 384.3 mg
  • Vláknina 5324 mg
  • Vitamín A 5324 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou syrovou zeleninu umeleme a podusíme se solí, octem, cukrem a hořčičným semínkem 15-20 minut.

  • 2

    Směs napěchujeme do sklenic a uzavřeme nebo povážeme.

  • 3

    Pomazánku podáváme k vařeným masům nebo mažeme na chléb s máslem.

Komentáře k receptu