Zelné karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Špekáčky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 89.3 mg
  • Draslík 24.3 mg
  • Vláknina 229.5 mg
  • Vitamín A 229.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na proužky nakrájené zelí osolíme a dusíme na tuku doměkka. Občas je podlijeme vodou.

  • 2

    Měkké zelí jemně nasekáme, přidáme nakrájené špekáčky, sůl, vejce a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme ploché karbanátky. Obalíme je v mouce a opékáme na rozehřátém oleji.

Komentáře k receptu