Dvoubarevný zelný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Zelí hlávkové červené
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 0.5 hrnek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 189.5 mg
  • Vláknina 3491.8 mg
  • Vitamín A 3491.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí jemně nakrouháme. Červené zelí zalijeme trochou vody okyselené octem a chvíli povaříme. Bílé zelí okmínujeme, přidáme syrové.

  • 2

    Připravíme zálivku z vody, octa, cukru a soli, nalijeme ji na oboje zelí, salát dobře promícháme.

Komentáře k receptu