Těstoviny zapečené s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 200 g Těstoviny nevaječné
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 g Šunka dušená
  • 5.83 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 62.1 mg
  • Draslík 359.9 mg
  • Vláknina 7987.3 mg
  • Vitamín A 7987.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou. Do hrnce dáme kysané zelí, podusíme asi 10 minut. Polovinu sýra nakrájíme na kostičky, zbylý nastrouháme.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme polovinu vařených těstovin, polovinu podušeného zelí a posypeme polovinou sýra, nakrájeného na kostičky. Okořeníme kmínem. Zbylé těstoviny a zelí smícháme, navršíme na sýr.

  • 3

    Šunku, pokrájenou na kostičky smícháme se zakysanou smetanou a zbylým nastrouhaným sýrem, osolíme, opepříme, směsí zalijeme nákyp.

  • 4

    Pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.

Komentáře k receptu