Hrášková polévka s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hrášek mražený
  • 375 g Zelí kysané
  • 150 g Losos uzený
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Křen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1182 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 51.1 mg
  • Draslík 579.9 mg
  • Vláknina 15050.2 mg
  • Vitamín A 15050.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mražený hrášek, přilijeme vývar a vaříme asi 30 minut. Poté polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a uvedeme do varu. Přidáme nastrouhaný křen, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Nakonec do polévky přidáme překrájené kysané zelí a vaříme ještě 10 minut těsně pod bodem varu. Podle potřeby přisolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a cukrem.

  • 3

    Polévku rozdělíme do talířů, do každé porce přidáme na nudličky nakrájené plátky uzeného lososa a nakrájenou pažitku.

Komentáře k receptu