Jemná zelňačka s rýží a debrecínskými klobásami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 500 g Zelí kysané
  • 300 g Klobása debrecínská
  • 100 g Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
  • 200 g Smetana zakysaná 12%
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Majoránka čerstvá
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 876 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 626.6 mg
  • Vláknina 12848.7 mg
  • Vitamín A 12848.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle návodu uvaříme rýži v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci zahřejeme olej, osmahneme na něm cibuli a zalijeme zeleninovým vývarem.

  • 3

    Zelí nakrájíme na menší kousky a přidáme do hrnce s vývarem. Vložíme také bobkový list, kmín a 2 snítky majoránky.

  • 4

    Přiklopíme a při mírné teplotě za občasného zamíchání vaříme asi 25 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr.

  • 5

    Z vývaru vyjmeme majoránku a bobkový list. Přidáme na plátky nakrájenou klobásu a rýži a vaříme ještě 10 minut.

  • 6

    Polévku servírujeme ozdobenou kopečkem kyselé smetany, výhonky Alfalfa a lístky majoránky.

Komentáře k receptu