Sladkokyselé letní zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Zelí čínské
  • 6 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Rajčata
  • 4 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 808.9 mg
  • Vláknina 18694.8 mg
  • Vitamín A 18694.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrájíme na proužky, košťály odstraníme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, nakrájíme na kostky.

  • 2

    Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Asi po 3 minutách přidáme zelí a rajčata, zakapeme octem, osladíme, osolíme a opepříme. Zvolna povaříme 4 minuty.

  • 3

    Toastový chléb nakrájíme na kostičky, spolu s prolisovaným česnekem osmahneme na 2 lžících oleje.

  • 4

    Salát podáváme posypaný česnekovými krutonky.

Komentáře k receptu