Podkrkonošská couralka s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Klobása uzená
  • 300 g Zelí kysané
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 552.9 mg
  • Vláknina 7572.5 mg
  • Vitamín A 7572.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka a odložíme do misky.

  • 2

    Kysané zelí pokrájíme na menší kousky, dáme ho do kastrolu, zalijeme litrem horké vody. Zelí vaříme přibližně 5 minut.

  • 3

    V pánvi na másle osmažíme cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a pomalu tuto jíšku přimícháváme do vody k zelí. Dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí), přidáme pokrájené brambory, klobásu a vaříme přibližně 10-15 minut. Když jsou brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a podáváme.

Komentáře k receptu