Kapušňáky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Debrecínská pečeně
  • 500 g Listové těsto
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kmín celý
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Zelí hlávkové červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 29.9 mg
  • Draslík 453.5 mg
  • Vláknina 10561.7 mg
  • Vitamín A 10561.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme cibuli pokrájenou nadrobno dozlatova. Přidáme kmín, krátce orestujeme a přidáme zelí nakrouhané na slabé nudličky. Podusíme doměkka, dokud se všechna tekutina nevyvaří, osolíme, opepříme, osladíme. Přidáme nakrájenou debrecínku a ještě chvíli podusíme. Zaprášíme moukou a odstavíme.

  • 2

    Listové těsto rozválíme na plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme porci zelí a stočíme do kornoutu. Pečlivě na koncích stiskneme a rozložíme na vymaštěný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut.

Komentáře k receptu