Kyselo slovenské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Zelí kysané
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 ml Ocet vinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1040 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 139.7 mg
  • Draslík 741.9 mg
  • Vláknina 14007.5 mg
  • Vitamín A 14007.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, zelí scedíme a trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Naředíme scezeným nálevem ze zelí, povaříme, přidáme zelí, brambory a vaříme doměkka. Nakonec přimícháme dvě rozkvedlaná vejce, podle chuti osolíme, opepříme a dokyselíme.

  • 3

    Ještě horké podáváme.

Komentáře k receptu